طرز تهیه نان سیب زمینی با سبزیجات در فر

طرز تهیه نان سیب زمینی در فر با بافتی نرم و خوشمزه – دستور پخت نان سیب زمینی باسبزیجات معطر |
سرآشپز پاپیون – 2 طرز تهیه نان سیب زمینی خوشمزه در فر یا تابهای | مجله کوروش
نان سیب زمینی یکی از نان های خوشمزه و معروف می باشد و طرفداران خاصی دارد. نان سیب زمینی بافتی بسیار نرم و اسفنجی دارد و شما می توانید این نان خوشمزه را برای صبحانه خود درست کنید. نان سیب زمینی شهرهایی مثل نیشاپور ، بجنورد و قوچان بسیار معرروف می باشد. اگر تا به امروز نان سیب زمینی نخورده اید پیشنهاد می کنم برای یکبار هم که شده این نان سیب زمینی خوشمزه را امتحان کنید.
به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن نان سیب زمینی آشنایی ندارید ما در این پست دستور آشپزی بارونک ، طرز تهیه نان سیب زمینی به همراه مواد لازم را آماده کرده ایم که شما به تنهایی با این آموزش آشپزی می توانید نان سیب زمینی خوشمزه و مخصوص درست کنید.
مواد لازم نان سیب زمینی – 15 عدد | |
---|---|
سیب زمینی پخته و له شده | یک لیوان |
آرد | سه و نیم لیوان |
خمیر مایه فوری | یک قاشق سوپخوری |
شکر | دو قاشق سوپ خوری |
کره ذوب شده | پنج قاشق سوپ خوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
تخم مرغ | یک عدد |
شیر ولرم | یک لیوان |
1. برای درست کردن نان سیب زمینی در فر ، ابتدا همه مواد را از یخچال خارج می کنیم تا به دمای محیط برسید. آرد را هم بهتر است یکبار الک کنیم. حالا سیب زمینی ها را پس از شستن در یک قابلمه با مقداری آب و نمک روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد و نرم شوند. بعد از اینکه سیب زمینی ها پختند آن ها را پوست می گیرم و به کمک گوشت کوب له می کنیم.
2. برای شروع آرد الک شده را در یک ظرف مناسب می ریزیم و بعدش سیب زمینی پخته و له شده را به همراه خمیر مایه + نمک + روغن + تخم مرغ و شیر را به ظرف حاوی آرد اضافه می کنیم و همه مواد را باهم مخلوط می کنیم و بعدش ورز می دهیم تا خمیر یکدست و نرمی داشته باشیم. اگر دیدید خمیر به دست تون می چسبد و چسبندگی زیادی دارد به مقدار خیلی کم آرد اضافه می کنیم تا چسبندگی خمیر کم شود. مواظب باشید خمیر را زیادی سفت نکنید. بعد از اینکه چسبندگی خمیر کم شد آن را به مدت 5 دقیقه با دست ورز می دهیم. البته اگر همزن داشتید می توانید با مفتول خمیر زنی این کار را انجام دهید.
3. حالا بر روی خمیر نایلون می کشیم و خمیر را به مدت یک و نیم ساعت اسراحت می دهیم. در ادامه از خمیر به اندازه چانه نان بر می داریم و آن را با دست گرد می کنیم و به شکل چانه در می آوریم. اگر اندازه چانه های شما مثل اندازه من باشد می توانید با این مقدار خمیر 15 عدد نان سیب زمینی خوشمزه درست کنید. بعد از اینکه همه خمیر را چانه کردیم آن ها را در یک سینی قرار می دهیم و حدود نیم ساعت استراحت می دهیم تا حجم چانه ها دو برابر شود.
4. بعد از نیم ساعت سینی فر را چرب می کنیم و دست مون را چربی می کنیم و چانه های نان را کمی با دست مون فشار می دهیم تا تخت شوند. سپس آن ها را با فاصله روی سینی فر می چینیم. حالا یک عدد تخم مرغ را در یک ماسه با چنگال می زنیم و سپس با قاشق یا برس روی نان ها را رومال می کنیم و بعدش در صورت تمایل کمی هم کنجد می زنیم. هم اکنون چانه های نان سیب زمینی ما آماده پخت هستند.
5. حالا سینی فر حاوی چانه های نان را در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل با حرارت 200 درجه سانتی گرام روشن کردیم و گرم شده می گذاریم و به مدت 20 دقیقه صبر می کنیم تا نان ها بپزد. توجه کنید بعد از این مدت حتما نان ها را تست کنید و اگر طلایی شده باشند گریل را روشن می کنیم تا روی نان ها هم طلایی شود. خیلی زود روی نان ها طلایی می شود پس مواظب باشید آن ها را نسوزانید.
6. بعد از اینکه نان های سیب زمینی به خوبی پخته شدند آن ها را از فر خارج می کنیم و صبر می کنیم خنک شوند و بعد از خنک شدن کامل سرو می کنیم. می توانید این نان ها را به مدت چند روز داخل یخچال نگهداری کنید. امیدواریم از خوردن این نان های سیب زمیینی خوشمزه لذت ببرید.
برای این کار بعد از اینکه خمیر آماده شد مقداری از خمیر را برمی داریم و آن را با وردنه پهن می کنیم. بعد از پهن کردن قسمت های اضافی را برش می زنیم و مواد مورد نظرمون نظیر گردوی خرده شده و … را وسط خمیر پهن شده می ریزیم و خمیر را با دست لوله می کنیم. سپس بقیه مراحل پخت را انجام می دهیم.
نان سیب زمینی تابه ای بدون فر
شما می توانید نان سیب زمینی را در تابه نسوز هم درست کنید. برای این کار کف تابه را با کمی روغن یا کره چرب می کنیم و چانه های خمیر را کاملا پهن می کنیم . حالا چانه های خمیر را داخل تابه قرار می دهیم و صبر می کنیم تا با حرارت ملایم بپزند. بعد از اینکه یک طرف نان ها پخته شد نان ها را برمی گردانیم تا طرف دیگر نان ها هم بپزد.
نان از دیرباز، پای ثابت سفرههای ایرانی بوده است و انواع مختلفی هم دارد. نانها را بر اساس موادی که در آنها به کار میروند، دستهبندی میکنند. برخی نانهای فانتزی مانند گانا، به جای شیرینی هم استفاده میشوند ولی برخی دیگر مثل نان لواش و نان سیب زمینی، در کنار غذا به کار میروند. شاید جالب باشد بدانید که در نان سیب زمینی، مزه سیب زمینی برجسته نیست اما مواد مغذی آن را دارد و یک نان مناسب برای گیاهخواران حساب میشود. میتوان از فر یا تابه یا حتی تنور در تهیه نان سیب زمینی استفاده کرد، بنابراین نگران امکاناتی که در اختیار دارید، نباشید. از طرف دیگر، دستتان باز است که به آن چاشنیها یا سبزیجات معطر هم بنا به سلیقه خودتان اضافه کنید. نان سیب زمینی هندی و نان سیب زمینی ایتالیایی بسیار مشهور هستند. طرز تهیه نان سیب زمینی در فر و تابه را از سرویس آشپزی در مجله کوروش بخوانید.
طرز تهیه نان سیب زمینی با سبزیجات
مواد لازم
سیب زمینی: ۵۰۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
آرد سفید: ۲ لیوان دسته دار فرانسوی
کره یا روغن زیتون: ۱ قاشق غذا خوری
نمک: ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
پیازچه و جعفری: ساطوری شده، به میزان دلخواه
کنجد یا سیاه دانه: برای روی نان

اطلاع از آخرین مطالب جذاب و پرطرفدار
طرز تهیه
مرحله اول
برای طرز تهیه نون سیب زمینی یا نان سیب زمینی با سبزیجات (به جای سبزیجات گفته شده از شوید خشک هم میتوانید استفاده کنید) ابتدا سیب زمینیها را در قابلمه یا بخارپز، آبپز کنید. بعد از آبپز شدن، پوست آنها را بگیرید و له یا رنده کنید. کره را اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را به سیب زمینی و کره اضافه کنید. تخم مرغ، پیازچه و شوید را به سیب زمینیها اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: فوت و فن انواع روش های پخت تخم مرغ
مرحله دوم
آرد را به خوبی الک کنید و در چند نوبت به سیب زمینی اضافه کنید و هر بار ورز دهید. میتوانید از همزن هم استفاده کنید.
ورز دادن را تا جایی ادامه دهید که خمیر به دستتان نچسبد. روی خمیر را با سلفون یا نایلون بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در دمای نسبتا گرم قرار دهید تا حجیم شود.
مرحله سوم
فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. در سینی فر، کاغذ روغنی بیندازید. خمیر را از به شکل توپهای با اندازه دلخواه در آورید و در سینی بگذارید. خمیرها را با فاصله از هم قرار دهید. میتوانید روی خمیرها را یک یا چند برش بزنید.
در یک ظرف جدا، تخم مرغ را بشکنید و به هم بزنید. با برس مخصوص روی نانها را تخممرغ بمالید. کمی کنجد روی خمیرها بریزید و سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. بعد از ۲۰ دقیقه نانها را از فر خارج کرده و اجازه دهید خنک شوند. نان سیب زمینی مجلسی شما آماده سرو است.
طرز تهیه نان سیب زمینی سرخ کرده در تابه و بدون فر
برای طرز تهیه نان سیب زمینی بدون فر و در تابه بعد از اینکه خمیرتان آماده شد و آن را استراحت دادید، روی سطح را آردپاشی کنید. خمیرها را به چانههای با اندازه مناسب تقسیم کنید و آن را روی سطح، باز کنید. در تابه روغن بریزید و اجازه دهید داغ شود. خمیرها را در تابه قرار دهید و سرخ کنید. هر دو طرف نان را سرخ کنید تا طلایی شود. وقتی هنوز نان سیب زمینیتان داغ است، روی آن را کمی کره بمالید تا خوشطعمتر شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان لواش خانگی روی گاز
فوت و فن های طرز تهیه نان سیب زمینی در فر یا تابه
*در طرز تهیه خمیر نان سیب زمینی میتوانید از شیر یا آب هم استفاده کنید. برای این اندازه سیبزمینی، حدود یک لیوان دسته دار فرانسوی شیر لازم است. میتوانید آب را با شیر جایگزین کنید.
*اگر میخواهید نان سیبزمینیتان کمی شیرین باشد، در کنار نمک، از حدود ۱ قاشق چای خوری شکر هم استفاده کنید.
*در طرز تهیه نان سیب زمینی، میتوانید از کمی خمیر مایه هم استفاده کنید ولی در مصرف آن زیادهروی نکنید. حدود ۲۰ گرم خمیر مایه کافی است.
*نان سیب زمینی را میتوانید در کنار انواع غذاهای نونی استفاده کنید.