چطور خمیر مایه نان را در خانه درست کنیم

خمیرمایه – عمل آوردن خمیر مایه فوری | ایران کوک – چطور خمیر مایه نان را در خانه درست کنیم؟ – کانلاین – طرز تهیه خمیر مایه در خانه – ساخت مخمر نان یا خمیر ترش در 3 مرحله | دیجیکالا مگ
چطور خمیر مایه نان را در خانه درست کنیم؟
به گزارش کانلاین، در دوران شیوع ویروس کرونا و همه گیری COVID-19، به دلیل لزوم قرنطینه خانگی، افراد زیادی آغاز به پختن نان در خانه نموده اند. به همین دلیل ممکن است یکی از مواد اصلی در پخت نان یعنی خمیر مایه یا همان مخمر کمی سخت در بازار پیدا گردد. از این رو تصمیم گرفتیم طرز تهیه خمیر مایه در خانه را برای کسانی که در قرنطینه خانگی هستند و می خواهند خودکفا باشند آموزش دهیم. اگر علاقه مند به آشپزی هستید یا قصد دارید مهارت های بقا در شرایط سخت را به دست بیاورید، با خبرنگاران مگ و آموزش طرز تهیه مخمر نان یا همان خمیر ترش همراه باشید.

جهت دریافت خدمات هزینه بازسازی خانه با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.
مخمر نان در واقع تنها نوعی قارچ است، که مثل خیلی از ما، به خوردن قند علاقه دارد. این قارچ ها در واقع در همه جا وجود دارند. بنابراین به احتمال زیاد شما هم تمام آنچه را که برای تهیه خمیر مایه نان ضروری است در خانه دارید.
در اینجا یک دستورالعمل ساده برای تهیه مخمر نان در خانه را آموزش می دهیم. شما با این روش درواقع قارچ ها و باکتری های موجود در هوا یا آرد را برای رسیدن به خمیر ترش به کار می گیرید.
این دستورالمعلی است که نانواها خیلی قبل از این که مخمر کارخانه ای در دسترس عموم قرار بگیرد با آن نان می پختند.
در خمیر مایه آماده کارخانه ای تنها قارچ وجود دارد. اما در این روش خواسته یا ناخواسته شما باکتری های موجود در آشپزخانه را هم به دام می اندازید. حضور باکتری ها در خمیر مایه باعث ترش شدن آن می گردد. به همین دلیل هم به خمیر مایه ای که با این روش تهیه می گردد خمیر ترش می گویند. البته این موضوع به این معنی نیست که نانی که با این روش می پزید حتما مزه ای ترش خواهد داشت. اما همین امر باعث می گردد نان شما بسته به محلی که آن را می پزید مزه ای منحصربه فرد داشته باشد که خودش یکی از زیبایی های ساختن خمیر مایه خانگی است.
طرز تهیه خمیر مایه در خانه
در واقع تمام چیزی که احتیاج دارید آب و آرد است. آرد سفید خوب عمل می نماید اما آرد گندم کامل خیلی بهتر است؛ چون مواد مغذی بیشتری مثل زینک و آهن برای تغذیه باکتری ها دارد. چیز دیگری که به آن احتیاج دارید زمان است چون عمل آمدن مایه خمیر چندین روز طول می کشد.
مرحله اول: به میزان مساوی از آرد و آب را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. می توانید با یک چهارم پیمانه از هر کدام آغاز کنید. آن ها را خوب هم بزنید. آب آنزیم آمیلاز را فعال می نماید؛ این آنزیم نشاسته را به قند ساده تبدیل خواهد نمود تا باکتری ها و مخمرها بتوانند آن را بخورند.
مرحله دوم: روی کاسه را با یک حوله به صورت شل و آزاد یپوشانید و ظرف را روی پیشخان یا کابینت در دمای اتاق قرار دهید. نگه داشتن ترکیب در محیطی که اندکی گرم است باعث می گردد فرآیند رشد و تکثیر قارچ ها و باکتری ها در خمیر سریع تر گردد؛ ولی دمای محیط نباید خیلی گرم باشد.
مرحله سوم: دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار عصر به ظرف سر بزنید و یک یا دو قاشق غذاخوری آرد و آب به طور مساوی به آن اضافه کنید. با این کار شما به مخمرهای خودتان غذا می دهید. بعد از 3 الی 5 روز، مایه خمیر شما آغاز به حباب زدن می نماید که نشانه خوبی است. چیزی که باعث پف کردن نان می گردد در واقع همین گازها هستند. بعد از روز پنجم مایه خمیر شما باید حدود 2 برابر حجم اولیه بزرگ و آماده استفاده شده باشد. یکی از راه های مطمئن شدن از آمادگی خمیر مایه، انداختن کمی از آن داخل یک لیوان آب است. اگر خمیر روی سطح آب ایستاد یعنی آماده استفاده است.
به یاد داشته باشید که این مقدار از خمیر ترش با همین مقدار مخمر آماده ای که از مغازه تهیه می کنید، برابر نیست. برای پختن نان با استفاده از خمیر ترشی که خودتان تهیه کردید، باید از دستورالعمل هایی که که از خمیر ترش خانگی استفاده می نمایند، پیروی کنید. اگر از تمام خمیر ترش استفاده نمی کنید، می توانید طبق روال قبل مابقی آن را روزانه با آب و آرد تغذیه کنید، یا آن را در یخچال قرار دهید و هفته ای یک بار به آن آب و آرد اضافه کنید.
اگر تهیه کردن نان با این روش برای شما نگران نماینده به نظر می رسد، باید بدانید که اجداد ما با استفاده از این روش هزاران سال نان تهیه می کردند؛ پس خیالتان راحت باشد. احتمال خیلی کمی وجود دارد که مایه خمیر برای شما مسئله ای ایجاد کند. ممکن است در روز سوم یا چهارم بویی شبیه به بوی پنیر احساس کنید، اما تا زمانی که لزج نباشد یا بوی بسیار بدی ندهد (که اتفاق بسیار نادری است) مایه خمیر شما هیچ مسئله ای ندارد. همچنین لازم نیست نگران اندازه گیری مواد اولیه باشید یا اشکالی ندارد اگر یک روز صبح فراموش کردید به خمیر مایه غذا بدهید. قرنطینه خانگی به اندازه کافی به ما فشار ذهنی وارد می نماید، پس بدون هیچ نگرانی و استرسی از نان پختن لذت ببرید.
چطور نان سمیت درست کنیم؟
منبع: The Verge
منبع: دیجیکالا مگ
بروزرسانی: 29 شهریور 1400
گردآورنده: konline.ir
شناسه مطلب: 825
به “چطور خمیر مایه نان را در خانه درست کنیم؟” امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با “چطور خمیر مایه نان را در خانه درست کنیم؟”
چطور خمیر مایه نان را در خانه درست کنیم؟

در دوران شیوع ویروس کرونا و همهگیری COVID-19، به دلیل لزوم قرنطینهی خانگی، افراد زیادی شروع به پختن نان در خانه کردهاند. به همین دلیل ممکن است یکی از مواد اصلی در پخت نان یعنی خمیر مایه یا همان مخمر کمی سخت در بازار پیدا شود. از این رو تصمیم گرفتیم طرز تهیه خمیر مایه در خانه را برای کسانی که در قرنطینه خانگی هستند و میخواهند خودکفا باشند آموزش دهیم. اگر علاقهمند به آشپزی هستید یا قصد دارید مهارتهای بقا در شرایط سخت را به دست بیاورید، با دیجیکالا مگ و آموزش طرز تهیه مخمر نان یا همان خمیر ترش همراه باشید.
مخمر نان در واقع تنها نوعی قارچ است، که مثل خیلی از ما، به خوردن قند علاقه دارد. این قارچها در واقع در همه جا وجود دارند. بنابراین به احتمال زیاد شما هم تمام آنچه را که برای تهیه خمیر مایه نان لازم است در خانه دارید.
در اینجا یک دستورالعمل ساده برای تهیه مخمر نان در خانه را آموزش میدهیم. شما با این روش درواقع قارچها و باکتریهای موجود در هوا یا آرد را برای رسیدن به خمیر ترش به کار میگیرید.
این دستورالمعلی است که نانواها خیلی قبل از این که مخمر کارخانهای در دسترس عموم قرار بگیرد با آن نان میپختند.
در خمیر مایهی آمادهی کارخانهای تنها قارچ وجود دارد. اما در این روش خواسته یا ناخواسته شما باکتریهای موجود در آشپزخانه را هم به دام میاندازید. حضور باکتریها در خمیر مایه باعث ترش شدن آن میشود. به همین دلیل هم به خمیر مایهای که با این روش تهیه میشود خمیر ترش میگویند. البته این موضوع به این معنی نیست که نانی که با این روش میپزید حتما مزهای ترش خواهد داشت. اما همین امر باعث میشود نان شما بسته به محلی که آن را میپزید مزهای منحصربهفرد داشته باشد که خودش یکی از زیباییهای ساختن خمیر مایهی خانگی است.
طرز تهیه خمیر مایه در خانه
در واقع تمام چیزی که نیاز دارید آب و آرد است. آرد سفید خوب عمل میکند اما آرد گندم کامل خیلی بهتر است؛ چون مواد مغذی بیشتری مثل روی و آهن برای تغذیهی باکتریها دارد. چیز دیگری که به آن نیاز دارید زمان است چون عمل آمدن مایه خمیر چندین روز طول میکشد.
مرحلهی اول: به میزان مساوی از آرد و آب را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. میتوانید با یکچهارم پیمانه از هر کدام شروع کنید. آنها را خوب هم بزنید. آب آنزیم آمیلاز را فعال میکند؛ این آنزیم نشاسته را به قند ساده تبدیل خواهد کرد تا باکتریها و مخمرها بتوانند آن را بخورند.
مرحلهی دوم: روی کاسه را با یک حوله به صورت شل و آزاد یپوشانید و ظرف را روی پیشخان یا کابینت در دمای اتاق قرار دهید. نگه داشتن ترکیب در محیطی که اندکی گرم است باعث میشود فرآیند رشد و تکثیر قارچها و باکتریها در خمیر سریعتر شود؛ ولی دمای محیط نباید خیلی گرم باشد.
مرحله سوم: دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار عصر به ظرف سر بزنید و یک یا دو قاشق غذاخوری آرد و آب به طور مساوی به آن اضافه کنید. با این کار شما به مخمرهای خودتان غذا میدهید. بعد از ۳ الی ۵ روز، مایه خمیر شما شروع به حباب زدن میکند که نشانهی خوبی است. چیزی که باعث پف کردن نان میشود در واقع همین گازها هستند. بعد از روز پنجم مایه خمیر شما باید حدود ۲ برابر حجم اولیه بزرگ و آمادهی استفاده شده باشد. یکی از راههای مطمئن شدن از آمادگی خمیر مایه، انداختن کمی از آن داخل یک لیوان آب است. اگر خمیر روی سطح آب ایستاد یعنی آمادهی استفاده است.
به یاد داشته باشید که این مقدار از خمیر ترش با همین مقدار مخمر آمادهای که از مغازه تهیه میکنید، برابر نیست. برای پختن نان با استفاده از خمیر ترشی که خودتان تهیه کردید، باید از دستورالعملهایی که که از خمیر ترش خانگی استفاده میکنند، پیروی کنید. اگر از تمام خمیر ترش استفاده نمیکنید، میتوانید طبق روال قبل مابقی آن را روزانه با آب و آرد تغذیه کنید، یا آن را در یخچال قرار دهید و هفتهای یک بار به آن آب و آرد اضافه کنید.
اگر تهیه کردن نان با این روش برای شما نگران کننده به نظر میرسد، باید بدانید که اجداد ما با استفاده از این روش هزاران سال نان تهیه میکردند؛ پس خیالتان راحت باشد. احتمال خیلی کمی وجود دارد که مایه خمیر برای شما مشکلی ایجاد کند. ممکن است در روز سوم یا چهارم بویی شبیه به بوی پنیر احساس کنید، اما تا زمانی که لزج نباشد یا بوی بسیار بدی ندهد (که اتفاق بسیار نادری است) مایه خمیر شما هیچ مشکلی ندارد. همچنین لازم نیست نگران اندازهگیری مواد اولیه باشید یا اشکالی ندارد اگر یک روز صبح فراموش کردید به خمیر مایه غذا بدهید. قرنطینه خانگی به اندازه کافی به ما فشار ذهنی وارد میکند، پس بدون هیچ نگرانی و استرسی از نان پختن لذت ببرید.
بیشتر بخوانید:
چطور نان سمیت درست کنیم؟
منبع: The Verge