آشپزی

طرز تهیه نان خرمایی با ارد گندم بدون فر

طرز تهیه نان خرمایی خانگی (شیرینی خرمایی) – مجله اینترنتی اسنپ فود – طرز تهیه کلوچه خرمایی | نحوه تهیه نان خرمایی – ساعت24 – طرز تهیه شیرینی نان یوخه (کاک) شیرازی خانگی با آرد گندم

طرز تهیه نان خرمایی خانگی (شیرینی خرمایی)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Loading…

آنچه در این مقاله میخوانید

نون خرمایی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و پرطرفدار در ایران است. کمتر کسی پیدا می‌شود که علاقه‌ای به نان خرمایی نداشته باشد. این شیرینی همچنین با نام نان خانقی یا خانقینی هم شناخته می‌شود. خرما، آرد گندم، شکر، روغن، زعفران، آب، گلاب و تخم مرغ، ترکیبات اصلی نان خرمایی را تشکیل می‌دهند. همچنین که از زیره نیز در این شیرینی استفاده می‌شود. انواع مختلفی از نان خرمایی در بازار وجود دارد. شیرینی خرمایی عمدتاً در نوع ساده و گردویی شناخته شده است.

اینکه این خوردنی لذیذ با عنوان نان در ابتدای آن شناخته می‌شود، دلالت بر ویژگی خاص آن دارد. نان، از بهترین خوراکی‌ها در جهان و به خصوص در بین ما ایرانیان است. حال وقتی نان و خرما در کنار هم قرار می‌گیرند می‌توانند یک غذای کامل را تشکیل دهند. به ویژه اگر نان خرمایی با یک لیوان شیر میل شود. طرز تهیه نان خرمایی خانگی، موضوع مورد بحث ما در این مقاله است.

نان خرمایی در چند شهر ایران به عنوان یکی از سوغاتی‌های اصلی آن محل شناخته شده است. نان خرمایی کرمانشاهی، نان خرمایی دزفول و گرگان از جمله معروف‌ترین‌ها در کشور ما هستند. در این مقاله قرار است طرز تهیه نون خرمایی را به چند شیوۀ مختلف با هم مرور کنیم. آشنایی با دستور پخت کلوچه خرمایی می‌تواند بسیار مفید باشد.

هنگامی که بدانید طرز تهیۀ این شیرینی آسان‌تر از چیزی است که فکر می‌کردید، از آن پس یک صبحانه، میان وعده و افطاری عالی را پیش رو خواهید داشت. به ویژه اگر سعادت خوردن شیرینی خوشمزه‌ای را داشته باشید که دست‌پخت خودتان است. پس بیش از این فرصت را از دست نداده و طرز تهیه شیرینی خرمایی را می‌خوانیم.

چند شیوۀ مختلف برای پخت نان خرمایی خانگی!

پیش از اینکه وارد بحث اصلی شویم لازم است نکته‌ای را ذکر کنیم. پخت نان خرمایی نکاتی دارد که دانستن آن‌ها ضروری است. به علاوه اینکه چندین مدل مختلف از نان خرمایی وجود دارد. شاید آنچه شما به عنوان نان خرمایی می‌شناسید، به روشی متفاوت پخته شود. بنابراین توصیۀ ما این است که مواد لازم، روش پخت، مراحل و نکات مربوط به آن‌ها را به دقت بخوانید. آنچه در ابتدا می‌خوانیم، آموزش پخت نان خرمایی با خمیر ترد است.

چند شیوۀ مختلف برای پخت نان خرمایی خانگی!

مواد لازم برای پخت شیرینی خرمایی

مواد زیر، ضروریاتی هستند که برای تهیۀ نانِ شیرینی خرمایی استفاده می‌شوند:

  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • شکر: نصف پیمانه
  • روغن مایع: یک پیمانه
  • آرد سفید: سه و نیم پیمانه
  • بیکینگ پودر: یک قاشق چای‌خوری
  • نشاستۀ ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر: نصف پیمانه

برای تهیۀ مواد میانی نان خرمایی، به مواد اولیۀ زیر نیاز خواهیم داشت:

  • خرما: ۳۰۰ گرم
  • کره: یک قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: یک قاشق چای‌خوری

مراحل تهیۀ خمیر و نانِ شیرینی خرمایی

ابتدا تخم مرغ‌ها را همراه با وانیل، شکر و روغن مایع درون مخلوط کن برقی بریزید. مخلوط کن را روشن کرده و اجازه دهید ترکیب به خوبی هم زده شود. در نهایت باید مخلوط کاملاً صاف و یکدست ایجاد شود. آرد سفید را درون یک ظرف مناسب بریزید. بیکینگ پودر، نشاستۀ ذرت و شیر خشک را به آرد سفید اضافه کرده و همۀ مواد را با هم مخلوط کنید. سپس، ترکیبی که با تخم‌مرغ‌ها درست کرده بودید را به مواد خشک اضافه کنید.

مراحل تهیۀ خمیر و نانِ شیرینی خرمایی

پس از اضافه کردن تخم مرغ‌ها به آرد، ابتدا آن‌ها را با قاشق هم بزنید تا تخم مرغ و آرد به خورد یکدیگر بروند. سپس ترکیب را با دست هم زده و ورز دهید تا خمیری سفت و جمع شده به وجود آید. دقت کنید که خمیر را بیش از اندازه ورز ندهید. چرا که ممکن است روغن خمیر از آن جدا شده و کیفیت شیرینی را پایین آورد. در کل، نیازی به ورز دادن زیاد نیست.

نصف پیمانه از شیر را آرام آرام به خمیر اضافه کنید. اضافه کردن شیر به این منظور است که خمیری نرم، ملایم و لطیف حاصل شود. از این رو، اینکه چه میزان شیر اضافه کنید بستگی به کیفیت آرد دارد. به صورت میانگین چیزی حدود یک چهارم پیمانه شیر لازم خواهد بود. تشخیص کیفیت خمیر به این صورت است که نباید به دست بچسبد. در حین اضافه کردن شیر، خمیر را با دست ورز دهید. هنگامی که خمیر به حالت عدم چسبندگی رسید، دیگر به آن شیر اضافه نکنید. روی خمیر را پوشانده و آن را به مدت پانزده دقیقه استراحت دهید.

آماده کردن مواد میانی شیرینی خرمایی

جهت آماده کردن مواد میانی شیرینی خرمایی، ابتدا هستۀ خرماها را خارج کنید. برای نتیجۀ بهتر، خوب است که پوست خرماها را نیز بگیرید. سپس خرما را داخل مخلوط کن برقی ریخته و بگذارید به خوبی میکس شوند. همچنین می‌توانید خرماها را اندکی تفت داده تا نرم شوند. سپس آن‌ها را با یک چنگال کاملاً له کنید تا حالتی خمیری به خود بگیرند. بعد از آن، کره‌ای که به دمای محیط رسیده است را به خرمای له شده اضافه کنید. پودر هل و دارچین را هم به مواد افزوده و کاملاً هم بزنید تا یکدست شوند. مواد میانی شیرینی آماده است. آن را برای استفاده درون یک قیف یکبار مصرف بریزید.

آماده کردن مواد میانی شیرینی خرمایی

حالا وقت پختن نان خرمایی است!

خمیری که استراحت کرده است را چند قسمت کنید. هر قسمت را به شکل یک استوانه در آورید. روی تختۀ آشپزی بزرگ، خمیر استوانه‌ای شده را با وردنه به ضخامت چند میلی‌متر صاف کنید. کناره‌های خمیر را با چاقو ببرید تا خمیر به شکل مستطیل درآید. بخش وسط خمیری که صاف شده است را با مواد میانی پر کنید. لایه‌ای از خرمای له شده را به ضخامت دلخواه (نه خیلی زیاد) روی خمیر قرار داده و آن را کمی با دست صاف کنید. لبه‌های خمیر را از هر دو طرف بلند کرده و روی هم قرار دهید.

مواد میانی باید کاملاً توسط خمیر پوشانده شوند. بخش‌‌های به هم چسبیده خمیر را به آرامی صاف و مسطح کنید تا خمیر حالتی شبیه به یک استوانۀ باریک و بلند به خود بگیرد. با حرکت ملایم چنگال روی خمیر، روی آن طرح بیندازید. این کار را به گونه‌ای انجام دهید که باعث پاره شدن خمیر و بیرون آمدن مواد میانی از آن نشود. حال، با یک چاقوی تیز، خمیر را به قطعات دلخواه برش دهید. بهتر است بعد از هر برش، چاقو را با دستمالی نم دار تمیز کنید تا مواد میانی آغشته شده به آن پاک شوند.

سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیر نان خرمایی را داخل سینی‌ بچینید. فر را روشن کرده و روی دمای ۱۹۰ درجۀ سانتی‌گراد تنظیم کنید. سپس سینی را داخل فر قرار دهید و اجازه بدهید به مدت پانزده دقیقه بپزند. بعد از پخته شدن، به مدت پنج دقیقه گریل را روشن کنید تا روی نان طلایی شود. بعد از اینکه روی نان طلایی شد، ‌سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شوند. نان خرمایی آمادۀ خوردن است!

نان خرمایی؛ سوغاتی محبوب کرمانشاهی!

همان‌طور که گفتیم، نان خرمایی مدل‌های مختلفی دارد. آنچه پیش از این خواندیم، ساده‌ترین روش برای تهیۀ نان خرمایی است. یکی دیگر از انواع این شیرینی، نان خرمایی کرمانشاهی است. یکی از سوغات کرمانشاه، نان خرمایی است که محبوبیت زیادی دارد. طرز تهیۀ نان خرمایی کرمانشاهی اندکی متفاوت از چیزی است که گفتیم. همچنین که در پخت نان خرمایی کرمانشاهی از مواد اولیۀ متفاوتی استفاده می‌شود که عبارت‌اند از:

نان خرمایی؛ سوغاتی محبوب کرمانشاهی!

  • آرد سفید: نیم کیلوگرم
  • کرۀ گیاهی یا مارگارین: ۲۵۰ گرم
  • ماست: ۲۵۰ گرم
  • نمک: یک قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر: یک قاشق مرباخوری
  • خرما: نیم کیلوگرم
  • مغز گردو، بادام یا پسته: به میزان دلخواه
  • دارچین: یک قاشق چای‌خوری
  • زعفران آب شده: یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی

ابتدا هستۀ خرماها را گرفته و آن‌ را چرخ کرده یا له کنید. کره را روی حرارت گذاشته تا آب شود. ماست، بیکینگ پودر، زعفران و کرۀ آب شده را با هم مخلوط کنید. آرد را الک کرده و به همراه وانیل، کم کم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. سپس خمیر را به خوبی ورز دهید. دقت کنید که ورز دادن خمیر به اندازه‌ای نباشد که باعث خارج شدن کره از آن شود. سپس خمیر را در ظرفی مناسب قرار داده و روی آن را بپوشانید. آن را در جایی خارج از یخچال قرار دهید تا جا بیفتد. مدت زمانی حدود ۱٫۵ تا ۲ ساعت به این منظور کافی خواهد بود.

در مرحلۀ بعد، تکه‌هایی به اندازۀ یک گردو از خمیر بردارید و درون آن را با خرمای له شده و پودر مغزیجات پر کنید. بعد از پر کردن آن‌ها، خمیر را بسته و آن را به هر شکلی که دوست دارید درآورید. فر را روشن کنید و آن را روی حرارت ۱۷۰ درجۀ سانتی‌گراد تنظیم کنید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیرهایی که درست کرده‌اید را در سینی فر بچینید. سینی را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در طبقۀ میانی فر قرار دهید. زمانی که رنگ شیرینی طلایی شد، می‌توانید سینی را از فر خارج کنید. برای تزئین شیرینی‌ها می‌توانید روی آن‌ها را با مقداری کنجد بپوشانید. اجازه دهید نان خرمایی خنک شده تا آمادۀ سرو شوند.

طرز تهیه نون خرمایی گرگانی

نان خرمایی گرگانی، یکی دیگر از مدل‌های این شیرینی خوشمزه است که به آن نان عیدی هم گفته می‌شود. این نان که بیشتر در ایام عید نوروز و دیگر جشن‌ها برای پذیرایی از مهمانان پخت می‌شود، به نام کلمبو هم شناخته می‌شود. در گذشته، عمدتاً این نان در منازل تهیه می‌شد. اما در حال حاضر می‌توان آن را در بسیاری از کارگاه‌های شیرینی‌پزی نیز یافت. نان عیدی یا کلمبو یکی از سوغاتی‌های شهر گرگان و همچنین استان گلستان است. این نان هم مثل دیگر نان‌های خرمایی، از دو بخش نان و مغز تشکیل شده است. در ادامه، طرز تهیه نان خرمایی گرگان را با هم می‌خوانیم.

مواد لازم برای تهیه نان خرمایی گرگان

  • آرد: یک و نیم پیمانه
  • روغن جامد: یک سوم پیمانه
  • شکر: یک قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر: یک قاشق چای‌خوری
  • شیر: ۶ قاشق غذاخوری
  • نمک: نصف قاشق مرباخوری
  • سیاه دانه: یک قاشق چای‌خوری
  • رازیانه: یک قاشق چای‌خوری
  • زیره: نصف قاشق مرباخوری
  • خرما: ۲۰۰ گرم

مواد لازم برای تهیه نان خرمایی گرگان

طرز تهیه نان خرمایی گرگان (نان عیدی)

ابتدا روغن و آرد را درون یک ظرف مناسب ریخته و با هم مخلوط کنید. این کار را می‌توانید با قاشق یا هم زن انجام دهید. لازم است که روغن کاملاً به خورد آرد برود. سپس بیکینگ پودر، نمک و شکر را افزوده و شیر را کم کم اضافه کنید. سیاه دانه، رازیانه و زیره را نیز بعد از شیر اضافه کنید. به مدت ۵ دقیقه، همۀ مواد را ورز دهید. حالتی که خمیر در نهایت به خود می‌گیرد باید به گونه‌ای باشد که به دست نچسبد. در غیر این صورت، کلوچه‌ها شکل خوبی به خود نخواهند گرفت.

ابتدا پوست خرماها را کنده و سپس هستۀ آن‌ها را خارج کنید. خرما را داخل یک قابلمه ریخته و مقدار کمی روغن به آن اضافه کنید. به مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم شده و آن را له کنید. به اندازۀ یک گردو از خمیر جدا کنید. مقداری خرما برداشته و داخل خمیر بگذارید. آن را پیچیده و آمادۀ پخت کنید. فر را از قبل گرم کرده و روی دمای ۱۸۰ درجۀ سانتی‌گراد تنظیم کنید. کلوچه‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته شده و رنگی طلایی به خود بگیرند. سپس آن‌ها را از فر خارج کرده و سرو کنید.

نان خرمایی دزفول؛ سوغاتی خوزستان

پخت نان خرمایی در استان خوزستان نیز رواج دارد. طرز تهیه نان خرمایی دزفول نیز تفاوت چندانی با دیگر نمونه‌های آن ندارد. در ترکیبات اولیۀ این نان از زنجبیل و زیره سبز استفاده شده است. برای پخت نان خرمایی دزفول به روش زیر عمل کنید. مواد لازم برای پخت نان عبارت‌اند از:

  • آرد سفید: ۵۰۰ گرم
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • روغن جامد: ۱۰۰ گرم
  • زیره سبز: یک قاشق غذاخوری
  • شیر: ۲۰۰ گرم
  • زنجبیل: یک قاشق چای‌خوری
  • دارچین: یک قاشق چای‌خوری
  • خرما: ۷۵۰ گرم
  • خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری
  • شکر: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه نان خرمایی دزفول

ابتدا خمیر مایه را با شکر و مقداری آب ولرم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. در ظرف را گذاشته تا خمیر مایه عمل بیابید. آرد سفید را الک کرده و درون ظرفی بزرگ بریزید. سپس زیره سبز را با آن مخلوط کنید. به مخلوط آرد و زیره روغن اضافه کنید تا آرد حالتی چسبنده به خود بگیرد. آرد را با نوک انگشت مخلوط کنید و سپس خمیر مایه عمل آمده و شیر را به آن اضافه کنید. شیر باید در حدی ریخته شود که خمیر شل نشده و لطافت خود را حفظ کند. سپس خمیر را به مدت یک تا دو ساعت در دمای محیط بگذارید. روی آن را با پارچه‌ای تمیز پوشانده تا حجیم شود.

طرز تهیه نان خرمایی دزفول

خرماها را پوست گرفته و هستۀ آن‌ها را جدا کنید. سپس خرما را با پودر زنجبیل و دارچین مخلوط کنید. آن‌ها را با هم ورز داده تا خرماها نرم شده و حالتی خمیری به خود بگیرند. پس از اینکه خمیر آماده شد، یک چانه از آن را برداشته و وسط آن را گود کنید. مقداری خرما را داخل خمیر گذاشته و آن را ببندید.

سپس خمیر را روی تختۀ آشپزخانه قرار داده و آن را با وردنه صاف کنید. در این مرحله می‌توانید روی خرما را با چنگال طرح دهید. همچنین مقداری کنجد یا آب زعفران روی آن بپاشید. خمیر را در سینی فر گذاشته و اندکی به آن استراحت دهید. فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجۀ سانتی‌گراد تنظیم کنید. زمانی که کلوچه‌ها رنگی طلایی به خود گرفتند یعنی آمادۀ سرو شده‌اند.

طرز تهیه نان خرمایی بدون فر

برای تهیه نان خرمایی بدون فر، روند کار چندان متفاوت نیست. همۀ مراحل تهیۀ خمیر، درست کردن مغز نان و عمل آوردن آن‌ها شیوه‌ای مشابه دارد. تنها تفاوت، در زمانی است که می‌خواهید کلوچه‌ها را طبخ دهید. به این منظور، درون تابه‌ای را با کاغذ روغنی بپوشانید. کلوچه‌ها را با فاصله در تابه قرار دهید. شعله پخش کن را روی اجاق گذاشته و آن را با حرارت ملایم و بسیار کم روشن کنید. تابه‌ای که کلوچه‌ها در آن قرار دارند را روی حرارت بگذارید. درب تابه را گذاشته و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه پخته شوند. زمانی که کلوچه‌ها رنگی طلایی به خود بگیرند، یعنی آمادۀ مصرف هستند.

چند نکته دربارۀ نان خرمایی بدانیم!

  • در ترکیبات مواد میانی نان خرمایی می‌توانید از مغریجات مختلف استفاده کنید. گردو، بادام و کنجد از بهترین مغریجات هستند. بهتر است مغزیجات را زیاد پودر نکنید.
  • در صورتی که از شیر خشک در ترکیبات نان استفاده کنید، رطوبت، طعم و رنگ نان بهتر خواهد شد. همچنین که ارزش غذایی آن نیز افزایش می‌یابد. اضافه کردن شیر خشک به خمیر می‌تواند باعث شکل‌دهی بهتر به خمیر شود. مواد خشک از قبیل آرد و شیر خشک را حتماً الک کنید.
  • برای اینکه لطافت بافت نان بیشتر شود، به جای استفاده از آرد می‌توانید از نشاستۀ ذرت استفاده کنید. نشاستۀ ذرت به دلیل طعم و رنگ خنثی، تأثیر زیادی در بافت ملایم نان خواهد داشت.
  • بهتر است که مواد لازم برای تهیۀ نان را با همزن برقی مخلوط کنید. اما اگر دسترسی به همزن برقی ندارید، می‌توانید از همزن دستی استفاده نمایید. لازم است که مواد نان را به قدری هم بزنید تا به رنگ کرم درآمده و حالتی کش‌دار به خود بگیرد.

اگر به تهیه نان علاقه مند هستید:

طرز تهیه نان قندی

طرز تهیه نان کروسان شکلاتی

طرز تهیه نان شیرمال خانگی (با/بدون فر)

طرز تهیه کلوچه خرمایی (شیرینی خرمایی)


کد خبر 354929

تاریخ انتشار:
۲۳ بهمن ۱۴۰۰ – ۲۳:۲۹

طرز تهیه کلوچه خرمایی | نحوه تهیه نان خرمایی

کلوچه خرمایی یک کلوچه خوشمزه و مقوی برای همه اعضای خانواده است این کلوچه طعم دلچسبی دارد اگر میخواهید از نحوه آماده سازی این کلوچه آگاه شوید ادامه مطلب را بخوانید.

کلوچه خرمایی

اگر برای باز کردن روزه تون در ماه رمضان دنبال یک تنوع و جایگزین برای خرما می گردید ما به شما کلوچه و نان خرمایی را پیشنهاد می کنیم.

خرما خواص بسیار زیادی دارد که مصرف اون در افطار حتما توصیه می شود.

برای مثال پتاسیم موجود در خرما سیستم عصبی بدن را کنترل می کند و هم چنین برای درمان بسیاری از بیماری ها مناسب می باشد.

پیشنهاد می شود بخوانید : طرز تهیه کلوچه ساده

مواد لازم :

خرما: 12 عدد

آرد: یک و نیم لیوان معمولی

روغن جامد: یک چهارم پیمانه

پودر قند یا شکر: یک قاشق غذاخوری

بگینگ پودر: یک قاشق چای خوری

شیر: 6 قاشق غذا خوری

هل ساییده شده یا زیره سیاه ساییده شده برای طعم دادن به خمیر : یک قاشق غذا خوری

زرده ی تخم مرغ برای رنگ دادن به سطح کلوچه ها: به میزان لازم

کلوچه خرمایی

طرز تهیه کلوچه خرمایی

یک ظرف بردارید و روغن و آرد را داخل ان بریزید و به خوبی با هم مخلوط کنید تا روغن به خورد آرد برود. برای این کار حتما لازم نیست از هم زن استفاده کنید، هم می توانید از دست برای هم زدن اسفاده کنید هم از قاشق.

حالا بکینگ پود و پودر شکر را به آن اضافه کرده و هم بزنید.

شیر را کم کم به مواد اضافه کنید و در همین حال مواد را با هم مخلوط کنید .به مدت 5 دقیقه مواد را ورز دهید تا در هنگام درست کردن کلوچه ها حلت بهتری بگیرند.

در یک کاسه خرما ها را از پوست جدا کرده و هسته ی ان را در بیارید. پودر هل یا زیره سیاه را به ان اضافه کنید .

ظرف را به مدت 5 دقیقه روی حرارت بگذارید تا خرما ها نرم شوند.

حالا خمیر را به اندازه ی گردو جدا کنید. برای هر یک کلوچه به اندازه ی دوتا گردو خمیر لازمه .

برای درست کردن کلوچه روش های مختلفی برای پیچاندن ان وجود دارد.

مقداری خرما لای خمیر گذاشته و به سلیقه ی خود بپیچید.

زرده ی تخم مرغ را هم زده و با استفاده از قلم مو روی کلوچه ها بزنید. این کار باعث طلایی شدن کلوچه ها می شود.

حالا کلوچه ها را روی سینی بچینید و داخل فری که از قبل گرم شده بوده قرار بدهید.

دمای فر را روی 150 درجه قرار داده و 20 دقیقه صبر کنید تا کلوچه ها اماده شوند.

کلوچه خرمایی شما اماده ی سرو می باشد .

نان خرمایی

نان خرمایی

مواد لازم:

آرد سفید: 500 گرم

خرمای بدون هسته: 500 گرم

کره گیاهی: 250 گرم

ماست: 250 گرم

بکینگ پودر: 1 قاشق مربا خوری

نمک : 1 قاشق چای خوری

دارچین: 1 قاشق چای خوری

مغز گردو، مفز بادام، مغز پسته پودر شده و کنجد : از هر کدام 2 قاشق غذا خوری

زعفران آب شده: 1 قاشق مربا خوری

پیشنهاد می شود بخوانید : طرز تهیه کلوچه کنجدی مغزدار

طرز تهیه نان خرمایی

برای این کار ابتدا پوست وهسته های خرما را جدا کنید و خرما هارا له کنید و به ان دارچین اضافه کنید

کره را کمی روی حرارت اب کنید. سپس ماست و بکینگ پودر و زعفران را با ان مخلوط می کنیم.

در ظرف دیگری آرد را با استفاده از الک، الک می کنیم. حالا ارد را به همراه وانیل به مخلوطمان اضافه میکنیم و مواد را با هم ورز می دهیم تا به خوبی با هم مخلوط شوند.

خمیر را در ظرفی بریزید و روی ان را بپوشانید و در مکانی که نه خیلی سرد باشد و نه خیلی گرم قرار دهید. یک و نیم الی دو ساعت صبر کنید.

حالا لای خمیر به سلیقه ی خودتان خرما بریزید و لا به لای خرما پودر مغز بادام و گردو و پسته بریزید و روی خمیر زعفران بمالید و کنجد بریزید.

سینی را داخل فر قرار داده و در فر با درجه ی 340 درجه فارنهایت به مدت 20 الی 25 دقیقه در طبقه ی وسط قرار دهید.نان خرمایی شما اماه است نوش جان.

طرز تهیه کلوچه خرمایی | نحوه تهیه نان خرمایی
طرز تهیه نان خرمایی بدون فر :
مواد لازم نان خرمایی
مغز گردو ۱۵۰ گرم
آرد گندم ۳ لیوان
کره ۲۲۰ گرم
ماست ۲ ق غذاخوری
گلاب ۵ ق غذاخوری
بیکینگ پودر ۱ ق غذاخوری
خرما ۳۰۰ گرم
تخم مرغ (زرده) برای تزیین شیرینی به مقدار نیاز

پیشنهاد می شود بخوانید : طرز تهیه کیک مقوی خرمایی

طرز تهیه نان خرمایی بدون فر:

برای تهیه نان خرمایی در خانه و بدون استفاده از فر باید در ابتدا کره را با روش غیر مستقیم یعنی روی بخار کتری آب نمایید بعد کاسه مناسبی را بردارید و ماست و بکینگ پودر را در آن بریزید و خوب مخلوط کنید بعد کره که آب نمودید را به ترکیب اضافه نموده و هم بزنید.
در آخر آرد را آرام آرام اضافه نموده تا گلوله نشود بعد با کمک دست هایتان خمیر را ورز دهید تا یکدست گردد سپس خمیر را در نایلون بگذارید و برای مدت زمان دو ساعت در مکانی قرار داده و با آن کاری نداشته باشید تا عمل بیاید.
در این مرحله از کار به سراغ خرما ها می رویم آنها را بشویید و هسته و پوسته اش را در آورید و گوشت خرمای حاصله را در چرخ گوشت ریخته و آسیاب نمایید در حین چرخ کردن گردو و گلاب را هم اضافه نمایید تا به خوبی با خرما چرخ گردند در آخر در صورتی که تمایل دارید پودر دارچین هم بیافزایید .
بعد از گذشت دو ساعت به سراغ خمیر می رویم و و مقداری از آن را در کف دستتان پهن نموده و مقداری از ترکیب خرمایی که آماده نمودید در میان آن بگذارید و اطراف را بببندید تا مواد نریزد این کار را تا اتمام خمیر ادامه دهید بعد از تمام شدن همه شیرینی ها آن ها را در ماهیتابه بچینید و روی همه آنها را با کمک یک برس زرده تخم مرغ بمالید.اگر دوست دارید کمی کنجد روی آنها قرار دهید.
حتما کف ماهیتابه کاغذ روغنی قرار دهید و با فاصله شیرینی ها را بگذارید تعداد 7 تا 8 دانه کافی است
در ضمن روی گاز حتما شعله پخش کن قرار داده و صبر کنید تا گرم گردد بعد ماهیتابه را روی آن قرار داده و شعله گاز متوسط باشد.
مدت زمان آماده شدن 15 دقیقه می باشد . اگر دیدید هنوز آماده نشده کمی زمان را تا بیست دقیقه افزایش دهید و هرگز به شعله دست نزنید.
نان های خرمایی آماده است پس از خنک شدن در ظرف سرو بچینید و میل نمایید.

کد خبر 354929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.






خط داغ

تازه ترین خبرها

مطالب خواندنی


طرز تهیه شیرینی نان یوخه (کاک) شیرازی خانگی خوشمزه با آرد گندم










دستور پخت شیرینی یوخه

طرز تهیه شیرینی یوخه یا کاک

 

شیرینی یوخه یا شیرینی کاک یکی از سوغات خوشمزه شیراز و کرمانشاه و خرم آباد محسوب می شود به این شیرینی در شیراز نان یوخه و در کرمانشاه نان کاک یا شیرینی کاک گفته می شود. این شیرینی خوشمزه از لایه های بسیار نازک تهیه می شود که روی هم قرار گرفته و با پودر قند و پسته تزئین می شود. این شیرینی طرز تهیه راحتی دارد و ماندگاری بالایی نیز دارد و شما می توانید برای دورهمی یا ایام عید این شیرینی یوخه را تهیه کنید. امروز در پارسی دی شیرینی یوخه یا نان یوخه را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی یوخه یا کاک

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • کره ۲۰۰ گرم
  • آب ولرم کمتر ۱/۲ پیمانه + ۱/۴ پیمانه برای خمیر مایه
  • خمیر مایه ۱ ق چای خوری
  • وانیل نوک ق چای خوری
  • آرد گندم حدود ۶۰۰ گرم
  • نمک ۱ ق چای خوری
  • گلاب ۱ ق غذا خوری
  • پودر هل و پودر قند به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی یوخه با آرد گندم به روش شیرازی

مرحله اول: عمل آوری خمیر مایه

داخل یک لیوان ۱/۴ پیمانه آب ولرم را ریخته و خمیر مایه و ۱ ق چای خوری شکر اضافه کنید و هم بزنید سپس روی لیوان را به مدت ۲۰ دقیقه بپوشانید تا کف کند و عمل بیاد (مهم ترین نکته دمای آب است که باید در حدی باشد که انگشت را نسوزاند).

مرحله دوم: مخلوط کردن مواد

داخل یک کاسه تخم مرغ ها را ریخته و با وانیل هم بزنید تا تخم مرغ ها از لختگی خارج شود سپس کره نرم شده را ریخته و هم بزنید تا مواد مخلوط شوند سپس به ترتیب مابقی آب و خمیر مایه عمل آمده را به همراه گلاب اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله سوم: استراحت خمیر نان یوخه

آرد و نمک را نمک را با هم مخلوط کنید و سه بار الک کنید، باید به تدریج شروع به اضافه کردن آرد کنید تا خمیر وسط کاسه جمع شود و بسته به آردها و جنس های مختلف آن شاید کمتر یا بیشتر آرد مصرف شود سپس خمیر را روی میز کار بیاورید و به مدت ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید تا نرم و لطیف شود سپس داخل کاسه تمیز گذاشته و بمدت ۲ ساعت در دمای گرم قرار داده تا خمیر حجم بگیرد و پف کند.

مرحله چهارم: چونه گرفتن شیرینی کاک

بعد از استراحت خمیر پف آن را با مشت بگیرید و دوباره برای چند دقیقه خمیر را ورز دهید سپس به اندازه یک نارنگی از خمیر برداشته و گرد کنید و روی دستمال تمیز قرار دهید و روی چونه ها را بپوشانید و مجدد برای ۱۰ دقیقه استراحت بدهید تا خمیر دوباره حجم بگیرد.

مرحله پنجم: تهیه شیرینی یوخه شیرازی

هر کدام از چونه ها را روی سطح آرد پاشی شده وردنه بکشید به طوری که آنقدر نازک شود که دست از پشت آن دیده و یا ازش عبور کند.

مرحله ششم: پخت شیرینی یوخه یا کاک شیرازی

برای تهیه شیرینی نان یوخه شما می توانید به دو روش عمل کنید.

روش اول: یک تابه یا ساج را روی حرارت ملایم قرار دهید گرم شود سپس نان های وردنه کشیده شده را با کمک وردنه یا دست داخل ساج یا تابه بگذارید تا بپزد سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر نان نیز پخته شود بعد از پخت نان را داخل یک سینی قرار دهید و داخل نان پودر قند و پودر هل بپاشید سپس خمیر پخته شده را رول کنید و روی خمیر را وردنه بکشید و به صورت اریب برش بزنید و روی خمیر را با پودر پسته تزئین کنید.

روش دوم: خمیر ها را وردنه کشی کنید و روی هم قرار دهید و بین هر لایه مقداری کره و پودر قند بریزید سپس به صورت اریب برش داده و داخل فر از قبل گرم شده قرار دهید تا نان ها طلایی شوند سپس بعد از پخت روی آن را تزئین کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه شیرینی نان یوخه

  1. می توانید به جای آب از شیر نیز استفاده کنید.
  2. خمیر باید نه خیلی خشک باشد نه خیلی نرم باشد.
  3. این شیرینی را باید در ظرف دربسته نگهداری کنید و ماندگاری بالایی دارد.

همچنین ببینید  



طرز تهیه شیرینی نان یوخه (کاک) شیرازی خانگی خوشمزه با آرد گندم

5 (100%) 1 votes


guest


0 دیدگاه

Inline Feedbacks
View all comments



Source by —-

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا